Huawei får nyt styresystem

“Den kinesiske producent Huawei har meddelt, at den kinesiske tech-gigant er klar til at sende deres eget styresystem på markedet i efteråret 2019. Det nye styresystem til smartphones og laptops har til formål at erstatte Android-styresystemet fra Google og Microsoft-software. Huawei har desuden oplyst, at det kinesiske styresystem først vil kunne tages i brug uden for Kinas grænser i foråret 2020 og kun, hvis der fortsat eksisterer et amerikansk handelsforbud.

Forbud mod at handle med Huawei

Det er en direkte konsekvens af handelskrigen mellem Kina og USA, at Huawei nu tager dette skridt, oplyser direktør for kundeafdelingen hos Huawei, Richard Yu, til CNBC. Det er den amerikanske præsident Donald Trump, der har gjort anvendelse af den nationale nødretstilstand i forbindelse med handelskrigen. USA mistænker Huawei for at bruge tele-udstyr til at spionere mod USA på vegne af den kinesiske regering, hvilket Huawei har gjort alt for at benægte. Det betyder, at Google og andre amerikanske virksomheder ikke må levere teknologi til Kina eller andre lande, som kan vise sig at være en risiko for den nationale sikkerhed i USA. Det betyder, at amerikanske virksomheder skal have den amerikanske regerings tilladelse for at kunne samarbejde med bl.a. Huawei og andre virksomheder, som præsident Trump har blacklistet. Donald Trump har dog efterfølgende valgt at udskyde forbuddet i 90 dage, således at Huawei har mulighed for at opdatere deres Android-software – herunder Android Q-opdateringen, som anvendes til nyere Huawei-smartphones. I Danmark har man ikke forbudt Huawei at udrulle 5G netværk, men man har i stedet indgået en kontrakt med Ericsson om at løfte opgaven.

Forberedt på situationen

Ren Zhengfeihttps, som er grundlægger af Huawei, har udtalt, at USA’s udsættelse af forbuddet ikke gør den store forskel for Huawei, som i længere tid har været forberedt på, at denne situation kunne opstå. I det hele taget er det en god idé altid at være på forkant med situationen både i forretningslivet og i privatlivet. Hvis du f.eks. træner meget og ved, at dit træningstøj bliver brugt meget, så kan du med fordel handle hos Gorilla sports og altid have lækkert sportstøj af høj kvalitet i dit garderobeskab, som du kan tage på, når du skal træne.

Kunder skal fremover anvende Huawei-app

For Huawei-kunder kan det dog betyde nogle ændringer. Kunder, der bruger Huawei smartphones og lapstops kan miste deres adgang til Google Play Store som en konsekvens af forbuddet. I stedet vil de fremover skulle bruge The App Gallery, som er Huaweis egen app. Både Google og Huawei oplyser, at der stadig vil være support-hjælp at hente til de mobiltelefoner, som allerede er produceret og på markedet. Hvad fremtiden bringer, og hvilke muligheder det nye styresystem fra Huawei giver, må vi vente lidt endnu med at se.”

saturation